Refactoring Nedir

          Mevcut yazılımı sürekli güncel tutmak, yeni teknolojilere uyarlayarak geliştirdiğiniz uygulamanın kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalara refactoring denir.
       
         Refactoring sayesinde eski yazılan kodlardaki hatalar görülerek ilerde yapılacak kodlamalarda bu hataların azalmasını sağlayabiliriz.Örnek verecek olursak yazılımda kullanılan bir fonksiyon üzerinde yapılan iyileştirmeler refactoringe örnek gösterilebilir.

         Temel olarak Refactoring; yazılımı daha basit, daha anlaşılır, değiştirmesi daha kolay bir hale getirmek amacıyla yazılımın iç yapısında yapılan ve yazılımın dış davranışını etkilemeyen değişikliklerdir. Refactoringdeki asıl amaç çok sık kullanılan bir deyişle temiz kod yazmaktır.
Peki nedir temiz kod yazmak ?

Aslında yazdığımız kodu yıllar sonra tekrar incelediğimizde ne yazdığımızı neden yazdığımızı anlayabilmektir. Üzerinden yıllar geçince bırakın başkalarının kodlarını yorumlamayı çoğumuz kendi yazdığımız kodları okuyamaz hale geliyoruz. Refactoring sayesinde kendi yazdığımız kodları kendimiz yorumlarken ve kendi yazdığımız kodları başkaları yorumlarken kolaylık sağlamış oluyoruz

(Yazılarımda başka sitelerden alıntılar olabilir. Okuduklarımdan anladığım kadarını burada anlatmaya çalıştım. )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Spring Boot ve Hibernate Anotasyonları

CI(Continuous Integration) / CD(Continuous Delivery)

Tasarım Desenleri(Design Patterns) Nedir?